Az iskolánk története röviden

Az iskolánk története az 1959-es évekig nyúlik vissza. Az akkori agrárpolitika nagyarányú gépesítéssel lendítette fel a mezőgazdasági termelést. A Szovjetunióból és más „baráti” országokból hazánkba szállított traktorok, munkagépek technikai működtetéséhez szakembereket kellett képezni, így az országban két mezőgazdasági gépészképző szakiskola is létre jött, Szabadszálláson és Pápán.
Tovább a teljes cikkre

A vépi Erdődy-kastélyról dióhéjban

A kastély építésének pontos története kevésbé ismert, azt azonban tudjuk, hogy az idők folyamán nem egyszer átépítették, és gazdát is cserélt. Több neves történelmi személlyel is kapcsolatba került az épület: Bakócz Tamás és az Erdődy család mellett a szigetvári hős, Zrínyi Miklós, valamint Bercsényi Miklós és Széchenyi István neveit említhetjük. A történelmi források szerint 1378-tól több mint száz éven keresztül a monyorókeréki Ellerbach család Vép birtokosa. Tovább a teljes cikkre

Történeti kert - Az Erdődy grófok Vépi kastélyparkja

Vépi kastélypark kiemelkedő szerepet töltött be, a fenyőkorszak úttörőjeként Kámot (Jeli arborétum) és Szelestét megelőzve 78 fenyő és 227 lombos fajjal Vép volt a megye leggazdagabb gyűjteményes kertje. Nagysága, változatos és nagy mennyiségű növényvilága jelentős hatást gyakorolt a Vas megyei kastélyparkokra.
Tovább a teljes cikkre

Mezőgazdasági Emlékház

A Mezőgazdasági Emlékház agrártörténeti gyűjteménye iskolánk mérnöktanárának, Kiss Kálmánnak (1924-2000) az aktív közreműködésével jött létre. Kálmán bácsi – ahogy tisztelettel mindig is hívtuk őt – 1973-ban vidéken elsőként megalakította Vépen a Mezőgazdasági Múzeum Baráti Körét 4 lelkes kollégájával és 25 diákjával.
Tovább a teljes cikkre

GALÉRIA

Porta Madártávlatból Kastély Tanügyi épület Kollégium