BEMUTATKOZUNK

A kollégiumunk diákjaink számára szinte a második otthont jelenti, életünk olyan, akár egy nagy családé. Közösségünk összetartó, életre szóló barátságok jönnek létre nálunk, a sok közös programra szívesen emlékezik vissza mindenki. A nevelőtanáraink mindenben segítik a kollégistákat, bizalommal lehet hozzájuk fordulni bármivel kapcsolatban.
Kollégiumunk természetvédelmi környezetben az iskola területén helyezkedik el. A 2003-ban teljesen felújított épületben 4 szinten laknak a tanulóink, a fiúk és a lányok külön emeleten. A lakószobák 3 ágyasak, mindegyikhez külön fürdőszoba és WC tartozik, a tanuláshoz íróasztal és könyvespolc áll minden tanuló rendelkezésére. A szobák előterében zárható ruhásszekrény tartozik a berendezéshez.
Emeletenként mikrohullámú sütővel és hűtőszekrénnyel felszerelt konyha teszi lehetővé a kulturált étkezést, a szintenkénti társalgók pedig a közösségi életünk élénk színterei.
A kollégiumunk kiemelt napirendi tevékenysége a tanulószoba, ahol a mindenki segítséget kap a számára szükséges tantárgyakból, nevelőtanáraink igény szerint ki is kérdezik a tanulókat.
A diákjain kikapcsolódását segíti a kondicionáló gépekkel felszerelt edzőtermünk, az asztalitenisz terem, a tekepálya és a könyvtár, valamint egy nagyobb klubhelyiség, ahol a kollégiumi programjainkat, ünnepeinket szervezzük meg.
A diákotthoni életünket színesítik a hagyományos rendezvényeink: a Mikulás napi akadályverseny az esti szórakozással, a havonta lebonyolított 7-es Kupa futballmérkőzések, a karácsonyi, a farsangi és Valentin napi összejövetelek, sportversenyek. Tavasszal pedig a Tóparti parti, a májusfa állítás és kitáncolás a legnépszerűbb programunk.
A végzős tanulóink búcsúztató estjén a kiváló kollégiumi és közösségi munkáért Örökös kollégista címben részesítjük a legaktívabb kollégistáinkat.
A kollégiumban működő különböző szakköreink is lehetőséget nyújtanak a szabadidő hasznos eltöltésére: számítástechnikai és kézműves szakkör, a Múzeumbaráti kör, a filmklub.
Akik kedvet éreznek a lovagláshoz, az iskola lovardája is rendelkezésre áll, ahol ingyenesen, szakember irányításával lovagolhatnak.
A diákotthonunk lakóinak az egészségügyi ellátását hetente két alkalommal az iskolaorvos végzi, napi szinten pedig a nővérkéhez lehet a panaszokkal fordulni.
Kollégiumi férőhelyet minden tanulónak ingyenesen biztosítunk, csak az étkezésért kérünk térítési díjat. A reggeli és az ebéd kötelező, a vacsora igénybevétele szabadon eldönthető.

Szeretettel várunk minden jelentkezőt a kollégiumi csapatunkba.

GALÉRIA

Avatás Tél Szoba Tavaszra várva